Въпроси

 

Често задавани въпроси!

 

Каква е храната, която приготвяте и с какво е по-различна от храната навън?
Нашата храна е базирана на философията ни да се храним с чиста, пълноценна, нерафинирана, бедна на лоши мазнини храна. Като избираме най-чистите и сезонни продукти, които приготвяме с щадящи техники за готвене, ние гарантираме, че храната ви ще е не само по-вкусна и полезна, но и ще ви накара да се чувствате здрави и енергични. В MIAM вярваме във вкусното и здравословно хранене, но знаем, че тази храна не може да бъде открита в ресторантите и веригите за бързо хранене. В допълнение, в нашата кухня не държим токсични съдове =)

Каква е цената на вашите услуги?
Стандартната цена за вечеря приготвена от нас е 60 лв. на човек за 3 степенно меню. Цената не е фиксирана и варира съобразно вложените продукти, труд и транспорт. При по-големи събития цената подлежи на отстъпки. За кетъринг и друг вид услуги цената е строго индивидуална и се формира на база брой гости, и посочените по-горе критерии.

Къде се приготвя храната? В моя дом или ваша кухня?
MIAM приготвяме храната на две места – в наша професионална кухня, отговаряща на всички изисквания и стандарти, и във вашата кухня. Обикновено правим всички заготовки за менюто в нашата кухня и финализираме ястията на място във вашия дом. По този начин ви гарантираме, че храната, която сервираме ще е винаги свежа, топла и с максимално качество.

Какви продукти използвате и от къде ги доставяте?
Любовта ни към хубавите продукти е безкомпромисна! В MIAM се стремим да работим с най-добрите продукти и местни производители на пазара. Затова голяма част от времето ни минава в магазините и пазарите в търсене на нови, качествени продукти. Стараем се да подкрепяме малките ферми в България, като повечето плодове, зеленчуци и млечни продукти снабдяваме от тях. Постоянно търсим нови ферми и производители на истинска храна. Ще сме щастливи, ако знаете нови и ги споделите с нас =)

Използвате ли Био сертифицирани продукти?
Всичко зависи от вашия избор! За нас е радост да срещаме хора, избиращи да се хранят с чиста и органична храна.

Готвите ли месо?
Да! Обожаваме да готвим месо…, НО… единствено и само, когато сме сигурни в неговия произход, и че за отглеждането му не са използвани антибиотици и хормони.

Каква храна да очакваме?
Семпла, сезонна, добре балансирана и с подчертан натурален вкус на съставките. Бъдете сигурни, че менюто ви ще съдържа поне един домашно маринован, ферментирал или опушен продукт, както и нещо с азиатски привкус =)

Кой приготвя храната ни?
Нашият екип е от млади професионалисти с диплома от кулинарна академия и с опит от ресторанти по цял свят, както и ресторанти със звезди “Мишлен”.

За колко души може да резервирам вечеря или кетъринг?
Максималният капацитет, който можем да поемем засега е 12 човека за персонална вечеря. За кетъринг не сме ограничени от размера на събитието.

Само вечери ли приготвяте?
Не. Услугите ни не са ограничени за време и място.

Може ли да приготвяте храна за цяла седмица?
Не. За нас е важно храната, която сервираме да е максимално свежа и добра.